Banner 980x90

Par gada basketbolistu tiek atzīts Porziņģis

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Par šī gada Latvijas labāko basketbolistu nosaukts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis, bet labākās basketbolistes gods ticis FIBA Eirolīgas finālčetrinieka turnīra dalībniecei Anetei Šteinbergai, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tikmēr gada trenera balvu saņems Roberts Štelmahers, kurš iepriekšējā sezonā palīdzēja "Valmiera"/ORDO komandai kļūt par Latvijas čempioni. Trešo reizi par gada tiesnesi atzīts Oļegs Latiševs, bet otro gadu pēc kārtas gada jaunatnes trenera tituls pienākas Aināram Čukstem.

Porziņģis aizvadīja teicamu debijas sezonu NBA, turklāt jau oktobra beigās viņš "Knicks" komandas sastāvā sāks savu otro gadu pasaules spēcīgākajā līgā.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis piedalījās 72 NBA spēlēs, kurās vidēji iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.

Savukārt Šteinberga iepriekšējā sezonā pārstāvēja divus klubus - Vologdas "Čevakata" no Krievijas un čehu Prāgas ZVVZ USK, kur viņai izdevās kļūt par valsts čempioni.

Kopā ar Prāgas klubu latviete izcīnīja ceturto vietu FIBA Eirolīgā, šajās sacensībās gan piedaloties tikai četrās spēlēs, vidēji katrā iemetot 14,0 punktus un izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas. Arī Čehijas čempionātā Šteinberga desmit spēlēs bija tikpat rezultatīva, kamēr FIBA Eiropas kausā, pārstāvot "Čevakata" komandu, viņa sešu spēļu laikā pamanījās caurmērā izcelties ar 15,5 punktiem un 10,7 atlēkušajām bumbām.

Šteinberga aizvadītajā sezonā bija arī viena no Latvijas izlases līderēm.

Gada balvas laureāti noskaidroti, ņemot vērā gan līdzjutēju aptaujas, gan mediju aptaujas rezultātus, kā arī LBS Treneru komisijas un LBS valdes balsojumus.

Pērn par Latvijas labākajiem basketbolistiem tika nosaukti Anete Jēkabsone-Žogota un Jānis Strēlnieks.

Gada balvas basketbolā LBS piešķir jau piekto gadu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)