Banner 980x90

Pašvaldība: Pēc tikšanās vasarā "British Steel" atteicās pirkt "KVV Liepājas metalurgu"

Jelgava, 21.apr., LETA. Pēc tikšanās pagājušā gada augusta beigās Lielbritānijas uzņēmums "British Steel", kas pašlaik izrāda interesi par Liepājas metālapstrādes uzņēmumu, atteicās pirkt maksātnespējīgo AS "KVV Liepājas metalurgs", aģentūrai LETA apgalvoja domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Šonedēļ Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) pauda vēlmi atturēties plašāk komentēt "British Steel" ieceres iegādāties Liepājas uzņēmumu un atsākt tajā ražošanu, jo sarunu ar britu uzņēmumu neesot bijis. Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka 23.augustā tikšanās ir notikusi, un uzņēmuma pārstāvji apmeklējuši arī pašu rūpnīcu.

Rjabcevs apstiprināja, ka šāda tikšanās tiešām ir bijusi, un to Privatizācijas aģentūra organizēja visiem pretendentiem rūpnīcas pārdošanai kā vienotu veselumu. "Toreiz uzņēmums oficiāli atteicās piedalīties procesā, un kopš tā laika mums nav nekādas informācijas par tālākiem notikumiem. Tagad ir iesniegts jauns piedāvājums," apgalvoja domes pārstāvis.

Jaunajam piedāvājumam neesot saistības ar pašvaldību, tā neesot iesaistīta saziņā ar iespējamo investoru un pašvaldībai "pat nav pamata to darīt".

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas uzņēmuma "British Steel" vadīts konsorcijs atkārtoti paudis vēlmi iegādāties visu maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" mantu kopumā.

Konsorcijs, kurā ietilpst Lielbritānijas uzņēmumi "British Steel", "Greybull Capital" un Igaunijas uzņēmums "Baltic Metal Holding" 17.aprīlī vēstulē "KVV Liepājas metalurga" administratorei Vitai Dikai, Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmuma "FeLM" valdes loceklim Jānim Rībenam un bankai "Citadele" apliecinājis savu ieinteresētību iegādāties visus maksātnespējīgā uzņēmuma aktīvus kopumā.

Vēstulē teikts, ka "British Steel" konsorcijs ir gatavs parakstīt nodomu protokolu ar pašreizējiem "KVV Liepājas metalurga" īpašniekiem par uzņēmuma aktīvu iegādi.

Liepājas pašvaldība atturējās komentēt uzņēmuma ieceres, jo nekādu sarunu ar britu uzņēmumu neesot bijis, un pašvaldības rīcībā neesot pilnīgas informācijas. Turklāt arī pašvaldībā uzņēmuma pārstāvji neesot bijuši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)