Banner 980x90

Sākusies darbu iesniegšana rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis"

Jelgava, 20.apr., LETA. 15.septembrī Liepājā astoto reizi tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis", bet literāros darbus konkursam iespējams iesniegt līdz 30.jūlijam, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Dita Dzene.

Piemiņas balva "Krasta ļaudis" tiks piešķirta divās kategorijās - par labāko oriģinālliteratūras prozas darbu latviešu valodā un par labāko skolu jaunatnes literāro darbu.

Līdz 30.jūlijam Latvijas izdevniecības un juridiskas personas tiek aicinātas pieteikt konkursam prozas grāmatu, kas izdota pērnā gada otrajā pusē vai šogad, savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt stāstus. Abās kategorijās iesniegtajiem darbiem jāietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, kā arī jāatbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem.

Iesniegtos darbus abās konkursa kategorijās izvērtēs nozares profesionāļu veidota žūrija. Nominācijā "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs" balvu fonds ir 1000 eiro, savukārt izglītības iestāžu nominācijai piešķirtais balvu fonds ir 600 eiro.

Piemiņas balva "Krasta ļaudis" tradicionāli tiek pasniegta par godu latviešu literatūras klasiķim un kinoscenāristam Līvam. Rakstnieks ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Par to vēsta viņa darbi, kuros viņš allaž aicinājis būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā. Lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu un atbalstītu radošo jaunrades procesu rakstniecībā, reizi gadā tiek pasniegta balva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)