Banner 980x90

Koncertzālē "Lielais dzintars" izskanēs skaistākie Šūberta un Mendelszona skaņdarbi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 20.oktobrī, plkst.19.00 ar skaistākajiem Šūberta un Mendelszona skaņdarbiem koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies lieliskā Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Evija Martinsone un "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Šogad "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets dosies kopīgi ar klausītājiem meklēt atbildes uz tādiem mūžīgām mīklām un mistikai pakļautiem jautājumiem kā Dzīvība, Dzīve, Nāve ar atvērtu jautājumu – kas seko pēc tam?  Šīs ir tēmas, kas katru cilvēku skar ikdienu, bet visbiežāk ikdienības solī cenšamies par to nedomāt.

Koncertā izskanēs viens no kontrastaini smeldzīgākajiem un slavenākajiem, tomēr Latvijā reti atskaņotajiem opusiem – Franča Šūberta 14.stīgu kvartets re minorā, kura nosaukums Nāve un meitene ir aizgūts no agrāk sacerētas solodziesmas, kas kļuvis par vienu no romantiskās kamermūzikas stūrakmeņiem. Savukārt, koncerta 2.daļā būs dzirdamas Feliksa Mendelszona solodziesmas Ariberta Reimaņa radoši papildinošās adaptācijās stīgu kvarteta sastāvam.

LNOB soliste Evija Martinsone līdz šim piedalījusies G. F. Hendeļa oratorijas Mesija un Dixit Dominus, J. S. Baha Ziemassvētku oratorijas, Jāņa pasijas un Marka pasijas, Dž. B. Pergolēzi Stabat Mater, V. A. Mocarta Rekviēmā, A.Vivaldi Gloria, J.Haidna u.c. darbu atskaņojumos. kopš 2007.gada Evija Martinsone ir arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēja.

Sinfonietta Rīga stīgu kvartets  - Kristiāna Šīrante (I vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells) - drosmīgākais stīgu kvartets Latvijā, kas nebaidās no visa jaunā un ir gatavs eksperimentēt, ieklausīties un atklāt to sev un saviem klausītājiem. No mūžam dzīvas klasikas līdz svaigiem jauno meistaru darbiem un pavisam neakadēmiskam repertuāram

Koncertu organizē nodibinājums "La Rondine fonds". Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs, kā arī internetā "www.bilesuparadize.lv" Skolēniem, studentiem un pensionāriem 20% atlaide.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)