Banner 980x90

Liepājā Lāčplēšu dienā notiks lāpu gājiens un koncerts

Rīga, 5.nov., LETA. Lai godinātu Latvijas brīvības cīnītājus, Liepājā sestdien notiks Lāčplēša dienas lāpu gājiens un svētku koncerts, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības administrācijas pārstāve Zita Lazdāne.

Lāčplēša diena Liepājā tiks sagaidīta ar tradicionālo lāpu gājienu, kas sāksies ar pulcēšanos plkst.17 Jāņa Čakstes laukumā, lai plkst.18 dotos uz Ziemeļu kapiem. Jāņa Čakstes laukumā notiks arī Lāčplēša dienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa, dziedātājs Atis Zviedris un pianists Normunds Kalniņš.

Noslēdzoties lāpu gājienam, Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa ap plkst.18.45 norisināsies piemiņas pasākums ar muzikāliem priekšnesumiem, Liepājas pilsētas domes vadības un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju uzrunām. Piemiņas brīdī uzstāsies Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope kopā ar ģitāristu Linardu Švekli.

Saistībā ar lāpu gājienu iedzīvotājiem un autovadītājiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Politiski represētām personām vai cilvēkiem, kas nevar piedalīties lāpu gājienā veselības dēļ, no Ziemeļu kapiem tiks organizēts autobuss, kas atrodas pie Liepājas lietuviešu biedrības Alejas ielā 8. Plkst.17.50 autobuss, kas aizvedīs uz Ziemeļu kapiem un pēc piemiņas brīža ap plkst.19.30 no Tīklu ielas dosies atpakaļ uz Alejas ielu 9.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)