Banner 980x90

Liepājā palielināti pabalsti pilngadību sasniegušajiem bāreņiem

Rīga, 5.apr., LETA. Liepājā palielināti pabalsti pilngadību sasniegušajiem bāreņiem, liecina Liepājas novada domes apstiprinātie grozījumi normatīvajos aktos.

Grozījumi veikti ņemot vērā tiesībsarga 2018.gadā veikto pārbaudi pašvaldībās par jauniešu situāciju un atbalstu, uzsākot patstāvīgu dzīvi, kā arī ņemot vērā, ka daudzus gadus šī atbalsta apmērs nav palielināts, skaidroja pašvaldībā.

Grozījumi paredz, ka vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai bāreņiem un bāreņiem, kuriem pēc pilngadības sasniegšanas noteikta trešā invaliditātes grupa būs 250 eiro, ja noteikta otrā invaliditātes grupa - 260 eiro un, ja noteikta pirmā invaliditātes grupa - 280 eiro.

Vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei būs 700 eiro, kur pabalsta summu 500 eiro piešķir skaidrā naudā, bet 200 eiro piešķir, apmaksājot bāreņa iesniegto pavadzīmi (rēķinu) par sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādi, kas izrakstīta tirdzniecības vietā.

Tāpat pieejams pabalsts ikmēneša izdevumiem bārenim, kurš mācās vai studē izglītības iestādē. Bāreņiem un bāreņiem, kuriem pēc pilngadības sasniegšanas noteikta otrā vai trešā invaliditātes grupa tas būs 130 eiro, bet, ja noteikta pirmā invaliditātes grupa - 140 eiro.

Vienlaikus pieejams arī vienreizējs pabalsts remontmateriālu iegādei - līdz 250 eiro, kuru piešķir mantiskā veidā.

Noteikumi paredz, ka vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai tiks izmaksāts arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā ievietotajiem bāreņiem pēc pilngadības sasniegšanas un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās.

Pabalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem izmaksu nodrošināšanai 2019.gadā ir nepieciešami 82 780 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)