Banner 980x90

Liepājā visiem pirmklasniekiem piešķirs 30 eiro pabalstu mācību līdzekļu iegādei

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Liepājā visu pirmklasnieku vecāki varēs saņemt vienreizēju 30 eiro pabalstu mācību līdzekļu iegādei bērnam, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Pabalstu varēs saņemt visi Liepājas vispārizglītojošo skolu pirmklasnieku vecāki neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. Lai saņemtu pabalstu, pirmklasnieku vecākiem pirmajā skolas dienā pie klašu audzinātājiem būs jāaizpilda iesniegums un jānorāda bankas konts, uz kuru pabalstu pārskaitīt.

Pabalstu izmaksa sāksies tad, kad skolās būs apkopoti dati par visiem pirmklasniekiem un saraksti būs iesniegti Liepājas Sociālajā dienestā. Pabalstu izmaksa varētu sākties septembra vidū.

Pabalstu izmaksa pirmklasniekiem Liepājā notiek jau ceturto gadu.

Liepājā skolas gaitas šogad sāks vairāk nekā 800 pirmklasnieku.

Līdz oktobra beigām vēl turpināsies arī pabalstu izmaksa pašvaldības akcijā "Skolas soma", kuras laikā Liepājā deklarētās daudzbērnu un trūcīgās ģimenes un ģimenes, kuras audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, aizbildnībā esošus bērnus, kā arī Černobiļas katastrofas seku likvidatoru ģimenes un Ģimenes atbalsta daļas uzskaitē esošās ģimenes var saņemt 20 eiro pabalstu par katru bērnu, kurš mācās vispārējās izglītības iestādē.

Pabalstu izmaksai akcijā "Skolas soma" un pirmklasnieku pabalstiem Liepājas pašvaldības budžetā šogad atvēlēti 61 500 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)