Banner 980x90

Papes ezera krastā no krūmājiem attīrīs palieņu pļavas

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Papes ezera krastā oktobrī veiks palieņu pļavu attīrīšanu no krūmājiem, aģentūru LETA informēja Pasaules Dabas fonda pārstāve Kristīne Skrīvele.

Papes dabas parks ir ievērojams ar tā unikālajām dabas ekosistēmām, ainavām un apskates vietām - Baltijas jūras piekrasti ar kāpām, Papes ezeru, Nidas augsto purvu un savvaļas zirgiem un tauriem, kuru dēļ tiek noganītas Latvijā reti sastopamās dabiskās palieņu pļavas. Lai palielinātu bioloģisko daudzveidību un nodrošinātu plašākas ganības lielajiem zālēdājiem, oktobrī tiks organizēta palieņu pļavu attīrīšana no krūmājiem - to zāģēšana, vākšana un dedzināšana, skaidroja Skrīvele.

Pasākumā "Dabas aizsardzības brīvdienas" aicināti piedalīties interesenti, kuri vēlas pavadīt laiku dabā, veicot tās aizsardzībai nozīmīgus darbus, satiekot jaunus cilvēkus un esot vietās, kuras ikdienā neizdodas apmeklēt. Pasākums norisināsies divas dienas - 22.oktobrī un 23.oktobrī. Tā dalībniekiem pašiem jāsedz izmaksas par ēdināšanu, naktsmājām, ekskursijām un pirti. Dalības maksa projektā ir 30 eiro. Pieteikšanās notiks līdz 14.oktobrim. Informācija par pieteikšanos atrodama Pasaules Dabas fonda mājaslapā.

Pasaules Dabas fonds ir Latvijā reģistrēta sabiedriskā organizācija, kas darbojas kopš 1991.gada. Organizācijas mērķis ir dabas aizsardzība, lai saglabātu ģenētisko, sugu un ekosistēmu daudzveidību, nodrošinātu atjaunojamo dabas resursu nenoplicinošu izmantošanu tagad un nākotnē un palīdzētu samazināt piesārņojumu, dabas resursu un enerģijas izšķērdīgu patēriņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)