Banner 980x90

Pēdējo 10 gadu laikā Liepājas lietus ūdens kanalizācijas sistēma pagarināta par 60 kilometriem

Liepāja, 4.janv., LETA. Pēdējo 10 gadu laikā Liepājas lietus ūdens kanalizācijas sistēma pagarināta par 60 kilometriem, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas partija").

Viņš norādīja, ka aizvadītā gada rudens bijis lietainākais šajā gadsimtā. Lielais nokrišņu daudzums atstājis ietekmi arī uz Liepājas apkaimes ūdenstilpnēm un pilsētas vidi. Pašvaldība intensīvi strādājot, lai atrisinātu ieilgušo problēmu, kā arī novērstu tās atkārtošanos nākotnē.

Bārtas upē, kura ir viena no Liepājas ezera pietekām, augstākais fiksētais ūdens līmeņa pieaugums bija 2,73 metri un ūdens līmeņa svārstības bija ārkārtīgi biežas. Lāčplēša dienā, kad spēcīgas lietavas bija trīs dienas pēc kārtas, ūdens līmeņa pieaugums Bārtas upē bija 1,7 metri. "Tas ir ievērojams daudzums, ja ņem vērā, ka tas noticis tikai trīs dienu laikā. Viss, kas pieredzēts lietavu rezultātā, notiek savstarpējā mijiedarbībā - ūdens līmenis Bārtā, Liepājas ezerā, jūras vējš, krastu izskalošana Jūrkalnē un Bernātu virzienā," teica Sesks.

Aizvadītajā gadā vairākās teritorijās atsūknēts salīdzinoši liels ūdens daudzums. Aiztransportēti vismaz 15 dzelzceļa vagoni ar ūdeni.

Kritiska situācija bija Jūrmalas parkā un Daugavas stadionā, kur teritorija bija pilnībā applūdusi un ūdens kļuvis jau teju necaurredzams. Sesks norādīja, ka momentāns problēmas risinājums nav iespējams, taču intensīvāk tiek tīrītas gūlijas un kolektori, izrakti jauni notekgrāvji un ielās, kuras tiek rekonstruētas, lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek pārbūvētas, tām piešķirot vairāk jaudas.

"Liepājas pilsēta mācās no savām kļūdām un tādas applūšanas iespējas, kādas pastāvēja deviņdesmitajos gados, ir novērstas. Patlaban Liepājas pilsētā lietus savākšanai un novadīšanai ir izbūvēta aptuveni 120 kilometrus gara lietus ūdens kanalizācijas sistēma. 60 kilometri izbūvēti pēdējo 10 gadu laikā. Tas ir ļoti liels apjoms, kas panākts mērķtiecīga darba rezultātā. Darbi arī allaž notikuši kopā ar ielu rekonstrukciju, lai maksimāli samazinātu kopējās izmaksas un radītu iedzīvotājiem pēc iespējas mazāku diskomfortu," norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs.

Turpmāk plānots kanalizācijas tīklus 2,9 kilometru garumā izbūvēt Cukura ielā. Grāvju sistēma tiks uzlabota Jaunajā pasaulē, Zaļā birzī, Raiņa ielas apkaimē, Zemnieku ielā, Ūdens ielā, sacīja Sesks, akcentējot, ka viens no būtiskajiem projektiem, ir Jūrmalas parka rajona lietus ūdens sistēmu veiksmīga izbūve. "Šī ir zona, kas prasa tūlītēju risinājumu. Pirms pāris gadiem tika rekonstruēts Gulbju dīķītis un Hikes iela, kur tika izbūvēta arī lietus ūdens kanalizācijas sistēma. No šī punkta tiks būvēta lietus ūdens kanalizācija Daugavas stadiona virzienā. Lai parka applūšanu minimizētu, tur tiks uzstādīta arī sūkņu stacija," teica domes priekšsēdētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)