Banner 980x90

Sākušies Pāvilostas pievedceļa remontdarbi

Rīga, 15.maijs, LETA. Sākušies Pāvilostas pievedceļa (V1187) seguma atjaunošanas darbi posmā no krustojuma ar autoceļu Ventspils (Leči)-Grobiņa (P111) līdz Tirgus ielai Pāvilostā, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Šonedēļ remontdarbu posmā paredzami sagatavošanas darbi un ātruma ierobežojums 50 un 30 kilometri stundā.

Būvdarbi paredz bedrīšu un iesēdumu labošanu ar izlīdzinošo asfalta kārtu, kā arī caurtekas remontu pie Upesmuižas parka. Pēc asfalta virskārtas ieklāšanas posmā veiks virsmas apstrādi.

Būvdarbus veic SIA "Strabag" par līgumcenu 601 000 eiro, ko sedz valsts budžets. Darbiem atbilstoši līgumam paredzētas 60 kalendārās dienas.

Uz nelielas satiksmes intensitātes (līdz 1000 transporta vienībām diennaktī) asfaltētajiem ceļiem virsmas apstrāde ir piemērotākais profilaktiskās uzturēšanas un ceļa saglabāšanas veids, tādējādi panākot seguma viendabīgumu un atjaunojot saķeri ar ceļa virsmu. Veicot virsmas apstrādi, uz asfalta tiek izlieta bitumena emulsija un secīgi izbērtas sīkšķembiņas, kas tiek pieveltņotas. Uzreiz pēc virsmas apstrādes ir liels lidojošu šķembiņu risks, tādēļ noteiktā ātruma ierobežojuma ievērošana ir pašu autovadītāju interesēs. Ja virsmas apstrādei paredzētā ceļa virsma nav gluda vai ir jūtamas rises, tad vispirms tiek labots ceļa profils - virsējo slāni frēzē, tiek izlīdzināti iesēdumi un laboti citi seguma defekti.

LVC atgādina, ka turpinās darbi arī uz autoceļa Ventspils-Grobiņa posmā no Labraga līdz Mežainei, tur ir seši luksoforu posmi un nepieciešamas 75 minūtes, lai posmu izbrauktu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)