Banner 980x90

Sesks darbvietu skaita pieaugumu Liepājā saista ar industriālo parku attīstību

Uldis Seks/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Uldis Seks/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Darbvietu skaita pieaugums Liepājā saistāms ar industriālo parku attīstību, šorīt intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Jau vairākus gadus darbojas industriālais parks Kapsēdes ielā, kādreizējā Liepājas Gaļas kombināta teritorijā, kur ražošanu attīstījuši vairāk nekā 10 skandināvu uzņēmumi, kas nodarbojas ar metālapstrādi un iekārtu montāžu.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvalde rezervējusi vairākas teritorijas jaunuzbūvētajā Satiksmes ielā, kur vēlētos attīstīties vēl vairāki gan pašmāju, gan ārzemju uzņēmumi.

Tas viss varētu nodrošināt Liepāju ar papildu jaunām darbvietām laikā, kad "Liepājas metalurgs" darbību faktiski ir beidzis.

Jau ziņots, ka arī SIA "Vecās ostmalas biznesa parks" Liepājā plāno investēt 1,3 miljonus eiro jauna biznesa parka izveidei. SEZ valde nolēmusi piešķirt uzņēmumam LSEZ kapitālsabiedrības statusu.

Kā sacīja Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš, "Vecās ostmalas biznesa parks", visticamāk, sakārtos teritoriju un infrastruktūru un pēc tam iznomās ražošanas platības un telpas apakšuzņēmējiem.

"Vecās ostmalas biznesa parks" plāno sakopt teritoriju, kur kādreiz padomju laikos atradās Liepājas sērkociņu un kokapstrādes kombināts "Baltija", vēlāk mēbeļu ražošanas uzņēmums "Erke".

Teritorija tiek pakāpeniski atbrīvota no savu laiku nokalpojušām būvēm, lielās kaudzēs sastumti būvgruži.

Saskaņā ar uzņēmuma investīciju plānu periodā no 2016. līdz 2020.gadam plānots investēt vismaz 1,3 miljonus eiro esošo telpu pielāgošanai uzņēmējdarbības veikšanai un jaunu izbūvei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)