Banner 980x90

Sniega tīrītājs aicina Liepājas autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem

Ventspils, 24.janv., LETA. Uzņēmums "Clean R", kas Liepājā veic ielu tīrīšanas un kaisīšanas darbus, šodien aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, ņemot vērā nelabvēlīgo laika prognozi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretārs Kaspars Līcītis.

Putenis, kam dienas laikā var sekot lietus, ir nelabvēlīga prognoze, kā dēļ ielās iespējams apledojums un sniega sanesumi, skaidroja Līcītis.

Otrdienas vakarā pēc "Clean R" ierosinājuma tika preventīvi nokaisītas Liepājas ielas. Šorīt agri no rīta sākta ielu tīrīšana un kaisīšana. Darbā patlaban ir iesaistītas visas Liepājā esošās tehnikas vienības.

"Aicinu Liepājas iedzīvotājus rēķināties ar to, ka, lai noteiktā laikā nokļūtu galapunktā, ir jāizbrauc agrāk, un ielu braucamās daļas var būt sasnigušas un slidenas. Tas nozīmē, ka ir jāievēro trīs svarīgākie pamatlikumi drošai braukšanai ziemas apstākļos - laika un ceļa apstākļiem atbilstošs ātrums, distance, kā arī savlaicīga un vienmērīga bremzēšana," uzsvēra "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics.

"Clean R" darbinieki dežūrē diennakts režīmā un nodrošina ielu tīrīšanu un apstrādi ar pretslīdes materiālu. Rīkojumu par darbu sākšanu, ņemot vērā laika apstākļus, dod Liepājas Komunālās pārvaldes dežurants. Mainoties laika apstākļiem, ja pastāv apledojuma risks vai gaidāms sniegs, "Clean R" veic ielu preventīvo kaisīšanu, kas mazina apledojuma veidošanos. Pēc tam uzņēmums sāk tīrīt ielas, paralēli kaisot pretslīdes materiālu. Tiklīdz beidzis snigt, darbu sāk visa uzņēmuma rīcībā esošā tehnika, lai pēc iespējas ātrāk notīrītu ielas, skaidroja Līcītis.

Noteikumi par pilsētas ielu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli nosaka precīzus tehniskos rādītājus un to izpildes termiņus, ko "Clean R" ievēro, piebilda uzņēmuma pārstāvis. Prioritāte ir maģistrālo ielu un ielu ar sabiedriskā transporta satiksmi tīrīšana. Atbilstoši noteikumiem, Liepājā mainīgos laika apstākļos uz brauktuvēm ziemas laikā pieļaujams sniega kārtas biezums līdz sešiem centimetriem, slapja sniega un sāls-smilts maisījuma kārta līdz trim centimetriem vai pat ledus rises līdz trim centimetriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)