Banner 980x90

6 ieteikumi, kā ietaupīt naudu

Iespējams, ka lielākā daļa cilvēku vēl aizvien nedomā par iekrājumu veidošanu. Tomēr tas nav pareizi. Dzīvē var atgadīties dažādas situācijas, kurās ir nepieciešami papildus naudas līdzekļi. Piemēram, var tikt pazaudēts darbs vai steidzami nepieciešams iegādāties kādu ierīci. Protams, dažreiz var palīdzēt draugi vai ģimenes locekļi, tomēr uz to nevajadzētu paļauties, tāpēc jācenšas paša spēkiem iekrāt kaut vai nelielu naudas summu, kas nākotnē var būt ļoti noderīga.

Ja arī tu esi domājis par naudas taupīšanu, taču nezini, kā to izdarīt, tad lasi raksta turpinājumu. Tajā minēti 6 ieteikumi, kas palīdzēs ietaupīt naudu. 

Neizmet pārtiku
Noteikti esi dzirdējis, cik daudz pārtikas katru dienu tiek izmests miskastē, un tas notiek visā pasaulē. Iespējams, ka arī tu esi viens no tiem, kuram ik pa laikam nākas izmest pārtikas produktus. Jāsaka, ka izmest pārtiku ir tas pats, kas izmest miskastē savu naudu. Viens no veidiem, kā samazināt vai pat pilnībā pārtraukt izmest pārtiku, ir ēdienreižu plānošana. Iespējams, sākumā tas nebūs viegli, tomēr laika gaitā tu iemācīsies lieliski plānot savas maltītes, kas ļaus ietaupīt gan naudu, gan laiku.

Meklē lētākas izklaides
Ikviens cilvēks vēlas atpūsties un izklaidēties, it īpaši, ja aiz muguras ir bijis kāds saspringtāks notikums. Tomēr teju ikviena izklaide prasa naudas līdzekļus, līdz ar to, ja cilvēks bieži dodas atpūsties ārpus mājas, viņa budžets var tikt krietni patukšots. Taču ir risinājums – ne vienmēr izklaidei jāmaksā dārgi. Mūsdienās var atrast arī tādus pasākumus, kas ir par brīvu, un tie noteikti nebūs sliktāki par maksas pasākumiem. Piemēram, ja tev patīk doties uz kādu restorānu satikties ar draugiem, tad, lai ietaupītu naudu, vari uzaicināt draugus pie sevis un kopīgi mājās pagatavot gan ēdienus, gan dzērienus. Tas būs daudz lētāk un, iespējams, pat jautrāk.  

Nepērc ūdeni
Ikdienā ikvienam cilvēkam ir ieteicams izdzert vismaz litru ūdens. Vai esi aprēķinājis, cik daudz naudas tev nepieciešams, lai iegādātos ūdeni, piemēram, nedēļai vai mēnesim? Tā vietā, lai pirktu mazās ūdens pudeles, nopērc daudzreiz lietojamo ūdens pudeli un piepildi to ar krāna ūdeni. Ja neesi pārliecināts par krāna ūdens kvalitāti, tad iegādājies filtru. Dzerot krāna ūdeni, var patiešām ietaupīt. 
 
Pagatavo kafiju mājās
Daudzi cilvēki ir pieraduši no rītiem iegriezties kādā degvielas uzpildes stacijā un tur iegādāties kafiju. Nenoliedzami, šāda kafija ir dārgāka par mājās gatavotu. Padomā, cik daudz naudas mēnesī ietaupīsi, ja katru rītu gatavosi kafiju mājās! Summa būs pietiekami liela, lai varētu to novirzīt citiem mērķiem. 
 
Gatavo dāvanas pats
Kad kādam draugam vai ģimenes loceklim ir svētki, iepriecini viņu ar pašgatavotu dāvanu. Ne vienmēr ir jātērē kaudze naudas, lai iepriecinātu otru cilvēku. Arī pašgatavotas dāvanas var būt ļoti labas un patīkamas. Idejas dāvanām vari smelties arī internetā.  

Biežāk staigā kājām
Vienas no lielākajām ikmēneša izmaksām ir transporta izmaksas. Lai tās samazinātu, biežāk pārvietojies ar kājām. Iespējams, ka tu dzīvo ļoti tuvu savai darba vietai. Tad kāpēc gan braukt ar transportlīdzekli, ja šo attālumu vari veikt kājām? Būs gan lētāk, gan veselībai draudzīgāk.

Iepriekš minētie ieteikumi būs lielisks veids, kā ietaupīt naudu, lai var iekrāt. Ievies arī tu šos ieteikumus savā ikdienā un redzēsi, kā ietaupās nauda, kuru vēlāk varēsi izlietot kādam svarīgam mērķim.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)