Banner 980x90

Agešina vietu darbam Liepājas domē varētu ieņemt skolotāja Gaļina Skorobogatova

Rīga, 8.okt., LETA. Saeimā no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" ievēlētā Liepājas domes deputāta Valērija Agešina vietu turpmāk varētu ieņemt skolotāja Gaļina Skorobogatova.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotā informācija liecina, ka nākamā kandidāte uz deputāta vietu Liepājas domē no saraksta "Saskaņa" ir Skorobogatova, kura ir skolotāja Liepājas A.Puškina 2.vidusskolā.

CVK informācija liecina, ka 2017.gada 3.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Skorobogatova no "Saskaņas" saraksta palika piektajā vietā un Liepājas domē neiekļuva. Pašvaldību vēlēšanās viņa no vēlētājiem ieguva 568 plusiņus un 199 svītrojumus. Kopā viņa bija ieguvusi 4927 vēlētāju balsis.

Savukārt 6.oktobrī aizvadītajās 13.Saeimas vēlēšanās Agešins ieguvis 11 972 vēlētāju balsis. Viņš saņēmis 3558 plusiņus un 482 svītrojumus.

CVK publiskotā informācija liecina, ka Agešins ir Liepājas domes deputāts, Finanšu komitejas, kā arī Budžeta komisijas loceklis. Tāpat viņš ir lektors Baltijas Starptautiskā akadēmijā un "Saskaņa" valdes un arī domes loceklis.

Kā liecina LETA Arhīvs, 2001.gadā Agešins kandidēja Liepājas domes vēlēšanās Apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" sarakstā. No tā paša saraksta gadu vēlāk viņš kandidēja 8.Saeimas vēlēšanās, kur tika arī ievēlēts.

2002.gadā Agešins tika ievēlēts Saeimas Juridiskajā komisijā, Saeimas Eiropas lietu komisijā, bet 2003.gadā tika ievēlēts par Saeimas Tautas saskaņas partijas (TSP) frakcijas priekšsēdētāja vietnieku.

2004.gadā viņš kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no Tautas saskaņas partijas saraksta.

2005.gada oktobrī Agešins tika ievēlēts par Saeimas frakcijas "Saskaņas centrs". priekšsēdētāja vietnieku. Gadu vēlāk no partiju apvienības "Saskaņas Centrs" saraksta viņš kandidēja 9.Saeimas vēlēšanās un tika ievēlēts par deputātu.

No no partiju apvienības "Saskaņas Centrs" saraksta viņš tika ievēlēts arī 10.Saeimā 2010.gadā.

2011.gada vasarā 10.Saeima tik atlaista pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojuma. Rudenī notkušajās 11.Saeimas vēlēšanās Agešins atkal kandidēja no partiju apvienības "Saskaņas Centrs" saraksta un tika ievēlēts. 2012.gadā viņš ievēlēts Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

2014.gadā Agešins kandidēja un tika ievēlēts 12.Saeimas vēlēšanās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa".

2017.gadā sakarā ar ievēlēšanu Liepājas domē, kur kandidēja no "Saskaņa" saraksta, atstāja 12.Saeimas deputāta amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)