Banner 980x90

Aksesuāri drošai un patīkamai braukšanai ar velosipēdu

Braukšana ar velosipēdu ir lieliska iespēja, kā uzlabot savu fizisko formu un pašsajūtu. Turklāt divritenis ir ļoti laba alternatīva sabiedriskajam transportam vai braukšanai ar automašīnu. Tomēr, lai braukšana ar velosipēdu būtu ne tikai droša, bet arī patīkama, jānodrošinās ar piemērotiem aksesuāriem. 

Ķivere
Ķivere ir viens no būtiskākajiem drošības elementiem, braucot ar velosipēdu. Turklāt bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere, braucot ar riteni, ir obligāta. Tomēr arī pusaudžiem un pieaugušajiem būtu ieteicams lietot ķiveri drošības nolūkos, jo, ja gadīsies nokrist, tā pasargās galvu no smagām traumām vai pat galvaskausa lūzumiem. Drošībai jābūt pirmajā vietā.

Atstarotāji un gaismas lukturi
Gaismas atstarotāji, tāpat kā gaismas lukturi diennakts tumšajam laikam, ir obligāta prasība. Atstarotāji ļaus jūs ātri pamanīt, savukārt lukturis apgaismos priekšā esošo ceļu. Par ļaunu nenāks arī speciāla atstarojoša veste, kura spēj sniegt papildu drošību uz tumšajiem un neapgaismotajiem ceļiem. Īpaši svarīgi tas ir tad, ja ar velosipēdu braucat ārpus pilsētas, piemēram, pa lauku ceļiem.

Zvanveida skaņas signāls
Arī zvanveida skaņas signāls ir obligāta prasība braukšanai ar velosipēdu. Zvaniņš ļauj laikus pabrīdināt citus, ka tuvojaties, un signalizē, lai padod jums ceļu. Īpaši svarīgi tas ir pilsētā, kur ikdienā ikviens sastopas ar intensīvu satiksmi, un zvaniņš arī labi palīdz brīžos, kad braucat pa parku vai speciālo veloceliņu.

Slēdzene
Ja kādā brīdī velosipēds uz brīdi jāatstāj ārā, tad noteikti nepieciešams iegādāties labu un kvalitatīvu slēdzeni, kas jūsu braucamo pasargās no zagļiem. Velosipēdu slēdzeņu piedāvājums ir ļoti plašs, tomēr labāk izvēlēties tādu, kas ražota no pamatīga metāla,  lai nebūtu viegli to pārzāģēt vai pārgriezt un garnadzis paliktu tukšām rokām. Kvalitatīvas slēdzenes maksās nedaudz dārgāk, tomēr būs laba investīcija nākotnei, īpaši, ja tas ir jūsu pirmais velosipēds.

Groziņš vai bagāžas nodalījums
Groziņam vai bagāžas nodalījumam braucienos ar velosipēdu ir liela praktiska nozīme. Piemēram, var ērti novietot nepieciešamās mantas vai iepirkumus. Turklāt iepirkumu maisiņus brauciena laikā nav droši uzkarināt uz stūres ragiem, jo tas var traucēt līdzsvara noturešanai. Pat ja divritenis nav aprīkots ar bagāžnieku vai groziņu, to var iegādāties atsevišķi, lai uzlabotu savu braukšanas komfortu. Turklāt groziņš pilsētas vai sieviešu divritenim arī piešķirs papildu šarmu un savu īpašo odziņu.

Piederumi remontam
Izbraucienos ar velosipēdu, īpaši garākos, ieteicams nodrošināties arī ar komplektu sīkiem remontdarbiem neparedzētiem brīžiem, ja, piemēram, pārplīst riepa, jāpievelk ķēde vai kāda skrūvīte. Veikalos nopērkami tieši velosipēda labošanai paredzēti komplekti ar visiem nepieciešamajiem uzgriežņiem un riepu lāpīšanas piederumiem, lai nekas nespētu izbojāt braucienu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)