Banner 980x90

Bernātos par 77 662 eiro atjaunots aktīvās atpūtas laukums

Ventspils, 20.okt., LETA. Nīcas novada Bernātos par 77 662 eiro atjaunots Liepājas pašvaldības īpašumā esošais aktīvās atpūtas laukums "Varavīksnītes", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pie jūras esošais aktīvās atpūtas laukums atjaunots, lai radītu sakārtotu vidi aktīvai brīvā laika pavadīšanai, sporta pasākumu un nometņu rīkošanai. Atjaunots brīvpieejas futbola laukums un pludmales volejbola laukums ar iespēju to pielāgot arī pludmales tenisa spēlēšanai. Teritorijā uzstādīti brīvdabas trenažieri un ielu vingrotāju aprīkojums, vienu no āra trenažieriem pielāgojot cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Izveidot arī koka taka uz jūru, uzstādīti soli un nojume.

Darbi veikti, īstenojot projekta "Publisko aktīvās atpūtas laukumu atjaunošana Bernātos" pirmo kārtu. Projekta pirmās kārtas kopējās izmaksas ir 77 662 eiro, tajā skaitā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai līdzfinansējums - 45 000 eiro.

Darbus veica SIA "A-Land" saskaņā ar SIA "BM-projekts" izstrādāto būvniecības ieceres dokumentāciju.

Aktīvās atpūtas laukuma oficiālā atklāšana ar sportiskām aktivitātēm plānota nākamā gada pavasarī.

Bernātu aktīvās atpūtas laukumu atjaunošanas projekta otrajā kārtā paredzētos darbus Liepājas pašvaldībai piederošās sporta bāzes "Draudzība" teritorijā īstenos nākamgad. Tur plānots izveidot iedzīvotājiem atvērtu, publiski pieejamu universālu sporta laukumu, ko iespējams pielāgot dažādām sporta spēlēm, kā arī iegādāties pārvietojamus basketbola grozus un tenisa laukuma tīklu komplektu. Sporta laukuma norobežošanai un drošības apsvērumu dēļ tiks iegādāts uzstādāms aizsargtīkls - nožogojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)