Banner 980x90

Bezmaksas valsts valodas kursus Liepājā četru gadu laikā beiguši vairāk nekā 150 cilvēki

Ventspils, 22.febr., LETA. Četru gadu laikā, kopš Liepājas pašvaldība organizē bezmaksas valsts valodas kursus iedzīvotājiem, tos beiguši vairāk nekā 150 cilvēki, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Bezmaksas latviešu valodas apmācība citu tautību iedzīvotājiem, kuri strādā un ir deklarēti Liepājā, notikuši trijās pilsētas skolās - A.Puškina 2.vidusskolā, 3.pamatskolā un 7.vidusskolā

Liepājas Izglītības pārvalde arī šogad organizēs bezmaksas latviešu valodas kursus iedzīvotājiem, kuri vēlas apgūt vai nostiprināt valsts valodas zināšanas. Kursi notiks divos pilsētas mikrorajonos - Liepājas 7.vidusskolā pavasarī un A.Puškina 2.vidusskolā rudenī. Plānots izveidot divas apmācību grupas pa 15 cilvēkiem katrā. Apmācības vadīs skolu pedagogi, kuriem ir atbilstošs sertifikāts latviešu valodas mācīšanai. Apmācību kurss paredzēts 120 stundām. Pēc programmas apgūšanas notiks kursantu latviešu valodas zināšanu novērtējums - valsts valodas atestācija, ko organizē Valsts valodas centrs.

Pieteikšanās kursiem turpināsies līdz 27.februārim Liepājas 7.vidusskolas kancelejā. Kursu sākums paredzēts 1.martā plkst.17. Mācības notiks pirmdienās un trešdienās.

Kursu mērķis ir palīdzēt liepājniekiem ar nepietiekamām valsts valodas zināšanām labāk integrēties sabiedrībā un veicināt sabiedrības saliedētību, izmantojot latviešu valodu kā saziņas līdzekli profesionālajā un kultūras dzīvē, ikdienas saskarsmē, kā arī palīdzēt saviem bērniem mācīšanās procesā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)