Banner 980x90

Lai mašīna droši ripo arī vasarā!

Mēs visi zinām, ka riepu kvalitātei ir ļoti liela nozīme mūsu drošības nodrošināšanai ziemā, bet tieši tas pats princips darbojas arī vasarā. Ja ziemā ir jāuzmanās no sānslīdes uz slidena vai pienācīgi nenotīrīta ceļa, tad vasarā ir jāuzmanās, braucot pa zemes ceļiem, lai kādā līkumā mašīna nezaudētu saķeri ar ceļu un autovadītājs neattaptos grāvī. 

Vasaras riepu galvenais uzdevums ir saglabāt maksimālu saķeri ar segumu pat ļoti karstos laika apstākļos. Atšķirībā no ziemas riepām vasaras riepām ir gludāks profils, lai tiktu nodrošināts zemāks trokšņu līmenis un ieekonomēta degviela. Tiem, kuriem rodas jautājums, kādēļ vasarā nevar turpināt braukt ar ziemas riepām, varam atbildēt, ka vasarā ar ziemas riepām braukt nav aizliegts, tomēr, ja vasarā ziemas riepas netiks nomainītas, braucot pa asfaltu, prorektori ātri vien nodils, kā arī pārvietojoties būs lielāks degvielas patēriņš. Pārvietošanās ar ziemas riepām neapdraudēs satiksmes drošību, tas drīzāk apdraudēs šofera maciņu, jo līdz ziemas sezonai protektors būs nodilis un uz nākamo sezonu būs jāiegādājas jaunas ziemas riepas. Arī vissezonas riepas nav labākā izvēle, protams, ir vilinoši izvairīties no ikgadējās riepu maiņas un visu gadu braukt ar vienām riepām, tomēr, tāpat kā ziemas riepām, arī vissezonas riepām vasarā protektors nodils straujāk, kā arī vissezonas riepu virsma nespēs nodrošināt gada karstajā laikā tikpat labu saķeri ar ceļu bremzēšanas gadījumā. Mēs varam ietaupīt uz apģērbu, izklaidēm vai citiem pirkumiem, bez kuriem mēs varam iztikt, bet uz drošību taupīt nevajag, tādēļ atceramies: ziemai ir ziemas riepas, bet vasarai – vasaras.


Vēl viens būtisks faktors, kas jāņem vērā, iegādājoties vasaras riepas, – protektora raksts. Ja ikdienā ir jāpārvietojas pa grants seguma ceļu, jāizvēlas riepas ar rupjāku protektora rakstu, lai nodrošinātu pietiekamu saķeri ar ceļu, bet pilsētniekiem ir jāizvēlas riepas ar smalku protektora rakstu – braukšana būs klusāka, un arī degvielas patēriņš būs mazāks.

Mēs nevaram būt profesionāļi visās jomās, un tas nemaz nav nepieciešams, tādēļ iesakām riepu iegādi uzticēt profesionāļiem, kas piemeklēs jūsu mašīnai un braukšanas paradumiem piemērotāko risinājumu. Gaidām tevi ciemos pie mums autoservisā Jureckis un KO – uzcienāsim ar gardu kafiju, piemeklēsim riepas un veiksim to uzstādīšanu un balansēšanu, lai tava mašīnā šajā vasarā ripotu droši!

Nodrošini komfortablu klimatu savā automašīnā!


Lai arī maijs mūs nelutināja ar siltumu, tomēr nevajag atmest cerības, ka šī vasara mūs priecēs ar siltumu un saulainām dienām. Mūsu pieredze liecina, ka vislielākais pieprasījums pēc kondicioniera sistēmas apkopes ir brīdī, kad termometra stabiņš sasniedz 30 grādu atzīmi, jo tad mēs saprotam, ka vasara tiešām ir pienākusi un pat visu automašīnas logu atvēršana mūs neglābs no trakā karstuma. Vēlamies atgādināt, ka kondicioniera sistēmai apkope ir jāveic regulāri, ne retāk kā reizi gadā, nevis tad, kad kondicionieris ir pārstājis darboties. Apkopes laikā tiks veikta gaisa kanālu un iztvaicētāju mazgāšana un tīrīšana, kompresoru un bojāto detaļu regulēšana un nomaiņa, sausinātāja filtra nomaiņa un aukstumreaģenta uzpilde. Kādēļ kondicioniera apkopi nav ieteicams veikt vien tad, kad tas vairs nestrādā? Regulāra kondicionēšanas sistēmas apkope samazinās remontdarbu apjomu un izmaksas, ļaujot novērst aukstumreaģenta izplūšanu un sistēmas kompresora bloķēšanu. Vai tu atceries, kad pēdējo reizi tavas automašīnas kondicionēšanas sistēmai tika veikta apkope? Ja nē – piesaki kondicioniera sistēmas apkopi mūsu mājaslapā jau šodien!

Tavs auto ir tava vizītkarte

Mums ir pieņemts neiziet sabiedrībā nemazgātiem matiem un netīrā apģērbā, bet diemžēl mēs piemirstam, ka arī par mūsu auto vizuālo izskatu ir jārūpējas. Lai pasargātu auto virsbūvi no ārējo apstākļu ietekmes, ir jāveic auto virsbūves vaskošana ne retāk kā reizi pusgadā. Vasks pārklās virsbūvi ar plānu aizsargkārtiņu, neļaujot tai nobružāties un aizsargājot krāsu. Uzmanība ir jāpievērš arī mazgāšanas līdzekļu izvēlei. Agrāk, kad Latvijā nebija plaši pieejams pašapkalpošanās automazgātavu tīkls, auto īpašnieki auto mazgāja savos pagalmos, izvēloties to, kas bija pa rokai – trauku mazgājamos šķīdumus. Jāatceras, ka trauku mazgājamie līdzekļi šķīdina taukus – ja būsiet novaskojis savu auto, bet pēc tam dāsni nomazgāsiet ar trauku mazgāšanas šķīdumu, vaska aizsargkārta tiks nomazgāta un auto atkal tiks pakļauts ārējo apstākļu negatīvajai ietekmei. Lai arī šobrīd mūs visus satrauc straujais cenu kāpums un mēs visi meklējam iespējas, kur ieekonomēt ģimenes budžetu, speciālo auto virsbūves kopšanas līdzekļu aizstāšana ar trauku mazgājamajiem līdzekļiem nebūs pats labākais risinājums! Protams, ja mazgājam savu auto, neaizmirstam par rūpīgu disku un riepu mazgāšanu, lai nepiedzīvotu nepatīkamu pārsteigumu ceļā – ja riepas un diski ir pilni ar dubļiem, tie var sākt vibrēt un apgrūtināt braukšanu. 

Arī automašīnas lukturi ir jākopj un jāpulē, lai tie ne tikai labi izskatītos, bet arī nodrošinātu maksimāli tālu redzes leņķi, braucot diennakts tumšajā laikā. Ja tavas automašīnas lukturi nespīd kā iepriekš, ir matēti vai dzeltenīgi – piesakies uz lukturu pulēšanu. Lukturu pulēšana ļaus atjaunot lukturu sākotnējo izskatu un ietaupīt naudu, kas būtu jāiztērē par jaunu lukturu iegādi. Ja vēlies, lai tava auto lukturu spīd kā jauni, bet nevēlies tērēt naudu jaunu lukturu iegādei – tava pareizā izvēle būs lukturu pulēšana!

 

www.jureckis.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)