Banner 980x90

Liepājā atklāj Porziņģa ģimenes dāvāto basketbola laukumu

Foto: Vendija Pikše/ Liepaja24.lv
Foto: Vendija Pikše/ Liepaja24.lv
Ziņa papildināta ar video.

Lietainajā trešdienas pēcpusdienā, 15.jūnijā, tika atklāts pirmais basketbola āra laukums Liepājā, ko pilsētas iedzīvotājiem dāvina slavenais "NBA" līgas basketbolists Kristaps Porziņģis un viņa ģimene.

Kristapa Porziņģa mamma Ingrīda Porziņģe portālam Liepaja24.lv pastāstīja, ka turpmāk visiem interesantiem laukums ir brīvi pieejams un nekāda samaksa par tā izmantošanu netiks prasīta: "Te visu laiku būs mani bijušie audzēkņi, kas solīja pieskatīt laukumu un ja kāds vēlēsies ko salauzt vai aprakstīt, tad viņi ziņos man. Jauniešiem pašiem būs jātiek galā ar sistēmu, kā šeit spēlēt un kā mainīties vietām ar citiem, mēs to neregulēsim. Es ticu, un uzskatu, ka jauniešiem pašiem jāļauj ar to tikt galā un sistēma izveidosies ātri."

Pats Kristaps sanākušajiem faniem atvainojās, ka savu atklāšanas runu lasīs no mobilā telefona, jo neesot tik pieredzējis, lai varētu uzrunāt publiku bez uztraukuma. Kristaps un viņa ģimene izteica pateicību Liepājas domei, kas pieņēma dāvinājumu un atļāva uzsākt būvniecību, kā arī būvniekiem, kas tik īsā laikā visu izdarīja. Atklāšanas pasākumā visa Porziņģu ģimene bija ļoti lepna par to, ka laukuma ideju izdevies īstenot un klātesošie iedzīvotāji, vēlējās personīgi pateikties Porziņģiem par dāvanu, tāpēc veidojās iespaidīga drūzmēšanās pie katra no ģimenes locekļiem. Tāpat faniem īsu brīdi bija iespēja saņemt Kristapa Porziņģa autogrāfu vai nofotogrāfēties kopā ar basketbolistu.

Laukums ar apgaismojumu izveidots atbilstoši NBA parametriem stadiona "Daugava" rezerves stadionā blakus futbola laukumam. Basketbola laukums papildinās jau esošo sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūru - āra trenažierus un ielu vingrošanas laukumu.

Liepājas sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš neminēja laukuma būvniecības izmaksas, norādot, ka Liepājas Sporta pārvalde šajā projektā nav pasūtītājs. Tomēr iepriekš viņš norādīja, ka citu līdzīgu projektu izmaksas lēšamas ap 100 000 eiro.

Pēc vērienīgā dāvinājuma, savu pateicību sociālajā tīklā Facebook.com izteica arī Liepājas pašvaldība: "Liepājas pilsēta vēlas pateikt lielu paldies visai Porziņģu ģimenei. Aiz katra talantīga sportista stāv izcils treneris. Aiz Kristapa stāv ne tikai treneris, bet kā stiprs un spēcīgs mūris stāv visa viņa ģimene – gādīgā mamma, rūpīgais tēvs un divi lieliski lielie brāļi. Mēs ļoti lepojamies ar to, ka Liepājā ir tik stipras un lielas ģimenes, kuras ir kā paraugs ikvienam! Paldies par laukumu un paldies par to, ka atceraties savas saknes, turat godā savu ģimeni un paldies, ka palīdzat stiprināt Liepājas basketbola tradīcijas!"

Kā ziņots, šī gada februārī Liepājas domes sēdē nolemts konceptuāli atbalstīt dāvinājuma pieņemšanu no Porziņģa - slavenais latviešu basketbolists savai dzimtajai pilsētai Liepājai dāvinās brīvi pieejamu āra basketbola laukumu.

Liepājas domē bija saņemts Porziņģa iesniegums, kurā basketbolists paudis ieceri līdz šī gada vasarai Liepājā izveidot āra basketbola laukumu kā dāvanu Liepājai un liepājniekiem. Iesniegumā izteikts lūgums atbalstīt dāvinājuma pieņemšanu un atļaut Porziņģa fondam "Porzingis Family Foundation Inc" ierosināt attiecīgā labiekārtojuma ieceri un veikt nepieciešamos labiekārtošanas darbus. Ieceri par basketbola laukumu izveidi praktiski apņēmies īstenot slavenā basketbolista brālis Mārtiņš Porziņģis un fonds "Porzingis Family Foundation Inc".

Pēc dāvinājuma pārņemšanas Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā tā apsaimniekošanu veiks SIA "OC Liepāja".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)