Banner 980x90

Liepājā atklās jauno latviešu mākslinieku izstādi "Kāds sakars"

Rīga, 17.jūl., LETA. No 26.jūlija līdz 13.septembrim Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" būs skatāma septiņu jauno latviešu mākslinieku grupas izstāde "Kāds sakars", aģentūru LETA informēja "Lielais dzintars" mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Santa Margeviča.

Izstādes dalībnieki - Elza Sīle, Vika Eksta, GolfClayderman, Subspatial.xyz un Katrīna Čemme - vai nu pastarpināti, vai tiešā veidā atsaucas uz masu kultūras fenomeniem. Caur priekšmetiem, teksta fragmentiem, tēliem un asociāciju uzlādētām zīmēm viņi koķetē ar banālo, radot daudznozīmīgas asprātības, kas nebūt nav raksturojamas kā banālas.

Izstāde iecerēta kā atšķirīgu autoru darbu parāde un vienlaikus arī centiens meklēt kopsaucējus šo mākslinieku rokrakstos. Uz izstādes atklāšanu interesenti aicināti piektdien, 26.jūlijā, plkst.18 koncertzāles mākslas telpā "Civita Nova".

"Izstādē "Kāds sakars" tiks apskatīts virziens, kas pēdējo gadu laikā iezīmējies jauno latviešu mākslinieku interešu lokā - apkārt esošu banalitāšu un ikdienišķu parādību romantizācija," par izstādes ieceri stāsta tās kurators, mākslas kritiķis Tomass Pārups.

Mākslinieku foto un video darbi, kā arī instalācijas būs skatāmas izstādes atbalstītāju "Samsung Electronics Baltics" sarūpētajos jaunākās paaudzes QLED TV ekrānos, tostarp jaunajā un unikālajā Frame TV, kas radīts, lai demonstrētu mākslas darbus.

"Māksliniekiem ir svarīgi, lai viņu digitālie mākslas darbi tiktu eksponēti tieši tā, kā viņi to ir iecerējuši - lai attēls būtu atbilstošā kvalitātē un lai ekrānā precīzi tiktu attēlotas krāsas un formas," saka "Samsung" sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko.

Ar padziļinātu izstādes koncepcijas aprakstu varēs iepazīties tās katalogā, kas būs pieejams izstādes atklāšanas datumā, 26.jūlijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)