Banner 980x90

Liepājā būs apskatāms pasaulē lielākais no "Lego" klucīšiem būvētais kuģis

Foto: Liepaja.lv
Foto: Liepaja.lv
Trešdien, 21.septembrī Liepājā būs apskatāms pasaulē lielākais no "Lego" klucīšiem būvētais kuģis, kas ierakstīts arī Ginesa rekordu grāmatā un tapis par godu Dānijas kuģniecības kompānijas DFDS 150.gadadienai, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

No vairāk nekā miljons "Lego" klucīšiem būvētais kuģis "Jubilee Seaways" ir 12,035 metrus garš, 1,67 metrus plats un 2,72 metrus augsts. Tā svars ir nedaudz zem trim tonnām.

Kuģa būvniecībā piedalījās DFDS darbinieki no visas Eiropas, lai svinētu kompānijas 150.gadadienu. Šī gada 17.augustā svinīgā ceremonijā pie piestātnes Kopenhāgenā Ginesa rekordu grāmatas auditori apstiprinājuši, ka tas patiešām ir pasaulē lielākais "Lego" kuģis.

Sākot ar 16.septembri, "Lego" kuģis apceļo Baltijas valstis. Liepājā to būs iespējams apskatīt 21.septembrī no plkst.8 līdz 15 iepretim koncertzālei "Lielais dzintars".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)