Liepājā notiks zivju ēdienu meistarklase un degustācija

11.februārī plkst.19.00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" zālē "Civita Nova" notiks šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklase, kuras laikā tiks gatavoti zivju ēdieni un sniegti praktiski padomi par zivju pagatavošanu un vīniem, kas īpaši piemēroti, baudot zivju ēdienus.
Kā aģentūru LETA informēja Liepājas domes pārstāve Dace Ķēde, uz meistarklasi un degustāciju aicināti pavāri, gardēži un visi, kuriem vienkārši patīk ēdienu gatavošana.
Meistarklases dalībniekiem būs iespēja baudīt piecu kārtu degustācijas vakariņas, ieklausoties šefpavāra Dreibanta ieteikumos un padomos. Papildus tam restorāna "Tinto" vīnzinis katrai maltītes kārtai servēs īpaši piemeklētu vīnu un sniegs noderīgu informāciju par vīniem, kas piemēroti, baudot zivju ēdienus.
Šefpavārs meistarklases-degustācijas dalībniekiem piedāvās ēdienkarti, kurā būs kūpinātu reņģu krēms ar biešu putām, lazdu riekstiem un ābolu, mazsālītas stintes ar marinētiem topinambūriem un selerijas mērci, cepta zandarta fileja ar brekša kroketi un vēžu mērci, cepta mencas fileja ar cukurzirņiem, pastinakiem un taurenēm un melnā ķiploka un šokolādes kēkss ar lāceņu mērci.
Zivju ēdienu meistarklase ievadīs Stinšu svētkus Liepājā, kas 13.februārī no plkst.11.00 līdz 17.00 norisināsies pie Tirdzniecības kanāla, Vecajā ostmalā.