Banner 980x90

Liepājā par 5,57 miljoniem eiro plāno pārbūvēt Grīzupes ielas posmu

Ventspils, 8.dec., LETA. Liepājā par 5,57 miljoniem eiro plānots pārbūvēt Grīzupes ielas posmu no pilsētas robežas līdz Cukura ielas aplim. Liepājas domes sēdē deputāti šodien atbalstīja šī projekta iesniegšanu finansējuma saņemšanai no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Būvdarbus Grīzupes ielā plānots sākt 2017.gadā.

Būvdarbu laikā plānots pārbūvēt ielas segumu, izbūvēt autobusu pieturvietu "kabatas", ietves un veloceliņus. Plānota arī lietus pārsūknēšanas stacijas būvniecība un lietus notekūdens kanalizācijas kolektora izbūve nepieciešamajos posmos. Paredzēta arī sadzīves kanalizācijas tīklu nomaiņa atsevišķos posmos un videonovērošanas izbūve. Kopējais pārbūvējamā ielas posma garums ir 3536 metri.

Projekta mērķi ir nodrošināt nozīmīgas Liepājas transporta infrastruktūras sasaisti ar TEN-T tīkliem pilsētā un integrāciju TEN-T tīklā ārpus pilsētas, pārbūvējot Grīzupes ielas trasi un uzlabojot esošā kravu transporta maršruta Grīzupes ielas savienojumu ar Rīgas-Liepājas šoseju A9 tālākai kravu plūsmai uz Liepājas ostu un Liepājas-Klaipēdas šoseju A11.

Tāpat projekts paredz novērst Grīzupes ielas kravas transporta maršruta infrastruktūras pārrāvuma risku un uzlabot satiksmes drošību vietējās nozīmes sabiedriskā transporta plūsmai, veidojot sabiedriskā transporta pieturu "kabatas".

Projekta kopējais plānotais finansējums ir 5 574 564 eiro. Projekta attiecināmās izmaksas ir 5 558 088 eiro, no kuriem plānotais Kohēzijas fonda finansējums ir 4 432 093 eiro, valsts budžeta dotācija - 208 428 eiro un pašvaldības līdzfinansējums – 917 567 eiro. Projekta neattiecināmās izmaksas ir 16 476 eiro. Izmaksas var tikt precizētas pēc iepirkuma procedūras.

Līdz 2017.gada 16.janvārim projektu plānots iesniegt finansējuma saņemšanai. Nākamā gada janvārī vai februārī varētu izsludināt būvniecības iepirkumu. Ielas posma pārbūvi plānots pabeigt 2018.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)