Banner 980x90

Liepājas dome dažādiem mērķiem sadala 1,1 miljonu eiro no "Liepājas enerģijas" dividendēm

Ventspils, 18.maijs, LETA. Liepājas dome šodien nolēma dažādiem mērķiem sadalīt 1,1 miljonu eiro, kas dividenžu veidā saņemti no SIA "Liepājas enerģija", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Izskatot jautājumu par pašvaldības budžeta grozījumiem, papildu ieņēmumus no uzņēmējdarbības dividendēm 1,1 miljona eiro apmērā nolemts novirzīt daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanai, līdzfinansējumam kultūras pieminekļu saglabāšanai un struktūrfondu līdzfinansēto projektu priekšfinansējuma un līdzfinansējuma nodrošināšanai.

Daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu labiekārtošanai no "Liepājas enerģijas" dividendēm tiks novirzīti 900 000 eiro. Pašvaldības līdzfinansējumam kultūras pieminekļu saglabāšanai piešķirti 26 783 eiro, savukārt struktūrfondu līdzfinansēto projektu priekšfinansējuma un līdzfinansējuma nodrošināšanai - 182 139 eiro.

Liepājas pašvaldība februārī jau piekto gadu pēc kārtas izsludināja pieteikšanos mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai, kas, izmantojot pašvaldības līdzfinansējumu, ļauj iedzīvotājiem labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkārtni. Programmas īstenošanai 2017.gadā pašvaldības budžetā sākotnēji tika paredzēti 100 000 eiro, bet līdz ar "Liepājas enerģijas" dividenžu novirzīšanu šī summa sasniegusi vienu miljonu eiro. Šogad tika iesniegti 22 projektu pieteikumi, kuros paredzēts labiekārtot 30 dzīvojamām mājām piesaistītos zemes gabalus un trīs iznomājamo zemes gabalu daļas. Pavisam no pašvaldības tika prasīts finansējums 1 258 495 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)