Banner 980x90

Liepājas ielu vingrotāji aicina uz ziemas peldēšanas koptreniņu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 30.oktobrī, plkst.13.00 atpūtas vietā "Beberliņi" norisināsies šogad pirmais tematiskais ziemas peldēšanas koptreniņš, uz kuru šoreiz aicina Liepājas ielu vingrotāji, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Uz pasākumu aicināti gan pieredzējuši ziemas peldētāji, gan tādi, kuri tikai domā uzsākt rūdīšanos, gan arī citi interesenti, kuri savu brīvo laiku vēlas pavadīt aktīvi un interesanti. 

Liepājas ielu vingrotāji novadīs visiem interesentiem kopēju iesildīšanos un kopā ar ziemas peldēšanas ekspertiem pastāstīs, kā pareizi arī atsildīties un atgriezt spēkus, lai uzlabotu veselību un norūdītos regulārām peldēm pat mīnus grādos.

"Arī mēs šo svētdien apsveram domu doties ziemas peldē kopā ar ziemas peldēšanas entuziastiem, lai gan iespējamā pelde būs atkarīga no tā, kā dienu iepriekš Rīgā būs pavadītas Ielu vingrotāju sezonas noslēguma sacensības. Reizēm pēc smagām sacensībām imunitāte vienkārši "nositas līdz zemei". Peldējis ziemā neesmu, jo uzskatu, ka doties peldēt aukstā ūdenī ir diezgan traki. Lai gan arī ielu vingrotāju treniņi notiek ārā visos laikapstākļos, kuros ar pareizu iesildīšanos un atsildīšanos var paveikt visu. Ja ir doma norūdīties šādā veidā, tad to ikvienu aicinātu darīt jau šo svētdien, pievienojoties mūsu koptreniņam ar ziemas peldētājiem", aicina Liepājas ielu vingrotāju līderis Gvido Šalms. 

Ikviens ziemas peldes dalībnieks tematiskajos treniņos turpmāk būs aicināts piedalīties arī loterijā, kurā būs iespējas laimēt interesantas un tematiskas balvas.

Koptreniņā piedalīsies arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis un Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

Arī šoreiz visi interesenti pēc kopējās peldes varēs sasildīties pirtiņā, kā arī prasīt padomus jau pieredzējušiem ziemas peldētājiem.  

Šogad ziemas peldētāji pulcēsies jaunā vietā – Beberliņu ūdenskrātuves ziemeļu daļā, pie piedzīvojumu parka "Tarzāns". Konkrētā teritorija kā ziemas peldvieta apstiprināta arī ūdenskrātuves apsaimniekošanas noteikumos. Beberliņu ziemas peldēšanas vieta īsi pirms kopīgā treniņa tiks iezīmēta ar "Liepāja – Eiropas Sporta pilsēta 2016" karogiem. 

Lai pievērstu veselīgam dzīvesveidam arvien vairāk cilvēkus, jaunajā ziemas peldēšanas sezonā regulāri notiks tematiski treniņi, piesaistot arī citu sporta veidu pārstāvjus un veselības veicināšanas speciālistus, kas dalīsies savā pieredzē un zināšanās, tādēļ uz treniņiem aicināti ne tikai ziemas peldētāji, bet arī citi interesenti. 

Pasākumu organizē Liepājas veloaktīvistu un ziemas peldēšanas klubs "VeloRonis", kas sadarbībā ar Sporta pārvaldi un Vides veselības un sabiedrības līdzdalības daļu jau tradicionāli ik gadu atpūtas vietā "Beberliņi" rīko vērienīgas ziemas peldēšanas sacensības. 2017.gada ziemas peldēšanas sacensības (arī Latvijas Ziemas peldēšanas čempionāta posms) norisināsies 21.janvārī. Vairāk informācijas par ziemas peldēšanu, treniņiem un sacensībām pieejama mājaslapā "veloronis.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)