Banner 980x90

Liepājas pašvaldība palielina atbalstu privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm

Liepāja, 19.janv., LETA. Ceturtdien, 18.janvārī, Liepājas pilsētas Domes sēdē apstiprināti grozījumi saistošajos noteikumos, kas paredz palielināt pašvaldības līdzfinansējumu privātajos bērnudārzos, piektdien intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Līdzšinējo 163 eiro vietā, šogad pašvaldības pabalsta apmērs izglītojamajiem no pusotra gada līdz četru gadu vecumam sasniegs 206 eiro mēnesī. Izglītojamiem, kuriem nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, pašvaldības pabalsta apmērs pieaudzis par 3,93 eiro un sasniedz 124,91 eiro mēnesī.

"Nevarētu teikt, ka pieaugums ir ļoti nozīmīgs un ieviesīs krasas izmaiņas, bet tas noteikti atvieglos privāto bērnudārzu ikdienu," norādīja Niedre-Lathere.

Pašvaldības atbalsts auklēm ir palicis nemainīgs – 100 eiro par vienu aprūpē esošo bērnu. "Tas tik tiešām ir labs pašvaldības žests un es esmu patiesi gandarīta par to, ka pašvaldība iesaistās šajos procesos, bet noteikti pie šī jautājuma jāatgriežas, zinot situāciju ar inflāciju un sociālekonomiskajiem apstākļiem valstī," viņa paskaidroja.

"Privātās pirmsskolas izglītības iestādes kā lokālā, tā valsts mērogā ir ļoti būtiskas un pašvaldību atbalsts ir svarīgs, jo, patlaban ne valstij, ne pašvaldību institūcijām nav pa spēkam nodrošināt vietu pašvaldības bērnudārzā katram, kuram tā nepieciešama. Valsts un pašvaldības interesēs ir vecāku atgriešanās darba tirgū, tāpēc visas pirmsskolas izglītības iestādes ir uztveramas kā sabiedriskā labuma sniedzējas," teica Kristīne Niedre-Lathere, skaidrojot iespējamos atbalsta apmēra palielināšanas motīvus.

Pašvaldības 2018.gada budžetā paredzēts finansējums privāto izglītības iestāžu līdzfinansēšanai 267 572 eiro apmērā.

Liepājā pašlaik darbojas privātās pirmsskolas izglītības iestādes - "Varavīksne", "Sirsniņskola" un "Pikucis", kuras apmeklē 127 mazuļi. Lielākā daļa bērnu ir vecumā no 1,5 līdz 2-3 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)