Banner 980x90

Liepājas pludmales glābējiem aizvadītā peldsezona bijusi mierīgāka nekā citus gadus

Foto: Agnese Gulbe/ LETA
Foto: Agnese Gulbe/ LETA
Septembra vidū Liepājas pludmalē noslēgusies peldsezona, kas abās pludmales glābšanas dienesta stacijās šogad ir bijusi mierīgāka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, aģentūru LETA informēja Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš.

No iespējamās noslīkšanas izglābta viena persona - ārpus glābšanas dienesta uzraugāmajām peldvietām tika pamanīts vīrietis, kurš bija pārvērtējis savus spēkus un pārāk tālu iepeldējis jūrā. Vīrietis ar glābēju palīdzību nogādāts krastā.

Pirmā medicīniskā palīdzība šovasar tika sniegta septiņas reizes, kas bija par 12 reizēm mazāk nekā iepriekšējā gadā. Šogad no ūdens izraidītas četras personas reibuma stāvoklī, bet 2015.gadā reģistrēti pieci šādi gadījumi. Aiz bojām vai pie sarkanā aizliedzošā karoga peldējušas četras personas, kas ir ievērojami mazāk nekā 2015.gadā, kad šādi rīkojušās 40 personas.

Visvairāk pārkāpumu bija saistīti ar nepilngadīgo personu peldēšanu peldvietās bez pieaugušo uzraudzības. Aizvadītajā sezonā no jūras izraidīti 11 nepilngadīgie. 2015.gadā no jūras tika izraidīti 19 nepilngadīgie, bet 2014.gadā - 28 nepilngadīgie, kas peldējušies bez pieaugušo uzraudzības.

Arī pludmalē noklīdušo nepilngadīgo šogad bijis mazāk nekā iepriekšējos gados. Šogad reģistrēti deviņi šādi gadījumi, bet 2015. un 2014.gadā - attiecīgi 12 un 23 gadījumi. Visos gadījumos bērnu vecāki tika atrasti samērā operatīvi.

Reģistrēti arī dažādi citi pārkāpumi - gan suņu vešana uz peldvietām, gan automašīnu iebraukšana pludmalē. Peldsezonas laikā aizturēts arī kāds vīrietis, kurš bija nozadzis pulksteni. Savukārt par neparastāko atradumu var uzskatīt Liepājas pludmalē izskalotu urnu ar pelniem.

Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienesta darba sezona ilga no 15.maija līdz 15.septembrim. Pludmales glābšanas dienesta pārraudzītā teritorija ir pludmale no Kūrmājas prospekta līdz Jūrmalas ielai un no Pērkones ielas līdz Vaiņodes ielai.

Oficiāli noslēdzoties peldsezonai, Liepājas Pašvaldības policija atgādina, ka, peldoties jūrā rudens vējos, jābūt īpaši uzmanīgiem un nedrīkst pārvērtēt savus spēkus. Nav ieteicams iet peldēties vienatnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)