Liepājas Tehnikumā ēdīs un dzers pienu

Karjeras nedēļas laikā otrdien, 13.oktobrī, PIKC ''Liepājas Valsts tehnikumā'' (LVT) viesosies ''Siera kluba'' pārstāvji, lai uzsvērtu piena produktu nozīmību ikdienas uzturā. Būs iespēja nogaršot dažādus tehnikuma audzēkņu pagatavotus piena produktu ēdienus, kā arī noklausīties stāstījumu par piena nozīmību.
Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja LVT pārstāvji, pasākuma mērķis ir atgādināt par piena unikalitāti, tā daudzpusīgo izmantošanu.
"Ēdīsim pienu un dzersim pienu, muti gan nemazgāsim kaut gan piens ir noderīgs arī skaistumkopšanā," saka biedrības "Siera klubs" vadītāja Vanda Davidanova. Piena nozīmība zināma jau izsenis, tā produktu dažādība iespējams ir lielākā visā ēdienu pasaulē. Pienu var sākt lietot jau no pirmā brīža, proti, izslaukšanas. No Latvijā saražotā piena tikai 56% tiek pārstrādāti rūpnieciski, eksportē apmēram 33% un pašpatēriņam tiek patērēts vien 10%. Vidēji katrs iedzīvotājs dienā izdzer pusglāzi piena. Maz, pat ļoti maz, norāda "Siera kluba" pārstāvji.
Lai atgādinātu par piena produktu nozīmību PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" jaunie pavāri gatavos visdažādākos piena ēdienus gan no senatnes aizgūtām, gan mūsdienās izstrādātām receptēm. Zupas, ķīseļi, želejas, saldējums, kokteiļi utt.
Pasākumu PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" organizē SIA "Lauksaimniecības organizāciju sabiedrības padomes" Piena grupa sadarbībā ar skolas audzēkņiem. Finansiāli atbalsta Valsts Lauku tīkls, Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.