Liepājas tehnikumā uzzina jaunus un interesantus pavārmākslas trikus

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja skolas pārstāve Ieva Skābarde, ikviens interesents bija aicināts uz meistardarbnīcu "Kurzemes garša" PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" Ventspils ielā 51, Liepājā. Skolotājas, Latvijas Amatniecības kameras pavāra amata meistares, pavārgrāmatas "Kurzemes kulinārais mantojums" autores Velta Cīpa un Agrita Šulce kopā ar tehnikuma audzēkņiem rādīja un ļāva pašiem iemēģināt dažādas kulinārās prasmes. Vārīt olu bez čaumalas, nogaršot vitamīnu dzērienu, zilo sīpolu marmelādi un, protams, kniblaki - kā to pagatavot varēja izmēģināt un uzzināt tikai un vienīgi PIKC "Liepājas Valsts tehnikums".
Lai izvārītu olu bez čaumalas, daudz nevajag – mazliet eļļas, ar ko apsmērēt pārtikas plēvi, kurā, ieliekot to bļodiņā, iesit olu, stingri aiztin un liek vārīties verdošā ūdenī. Savukārt, lai pagatavotu zilo sīpolu marmelādi, vajadzēs mazliet vairāk laika, jo process aizņems vismaz stundu, pusotru, sanākušajiem atklāja pavārmeistares.
Liepājas Raiņa 6. vidusskolas skolēnus satikt pavārmeistares bija atvedusi mājturības skolotāja Selita Novicka. Skolēni izmēģināja gan pagatavot kniblakus, gan izvārīt olu. Kāds atzina, ka ļoti garšīgi, citam atkal ne visai pagatavotais garšoja. Bet visi priecājās par iespēju pamēģināt jaunas lietas un uzzināt neparastas receptes.