Banner 980x90

Maijā Liepājā notiks mūziķa Jura Pavītola 70 gadu jubilejas koncerts "Starp debesīm un zemi"

Rīga, 28.febr., LETA. Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 6.maijā notiks mūziķa Jura Pavītola 70 gadu jubilejas koncerts "Starp debesīm un zemi", aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Jubilejas koncertā piedalīsies mūziķa draugi un domubiedri - dziedātāji Ieva Akuratere, Igo, Ingus Ulmanis, aktieris Juris Bartkevičs, komponists Mārtiņš Brauns, mūziķi Aivars Hermanis, Vilnis Krieviņš, Ritvars Knesis, Valdis Skujiņš, Raimonds Gabaliņš, blūzmenis Ainars Pūpols, Juris Volkovs, Norlands Millers, Linards Tiļugs, Helmūts Audars, Matīss Pavītols, kā arī grupa "Saime" ar Ināru Rubīnu un Andri Riekstiņu, pūtēju grupa, Priekules mūzikas un mākslas skolas vokālais ansamblis, Lejaskurzemes simfoniskais orķestris.

Pavītols atklāja, ka ar šo koncertu būs iespēja caur viena autora darbiem ieskatīties Liepājas un nedaudz arī Latvijas pop un rokmūzikas attīstībā jau no 70.gadu sākumiem, ar pirmajām grupas "Līvi" mīlas balādēm, rokbalādēm, dziesmu cikliem, aizliegtām un vienkārši izpildīt neieteicamām dziesmām, arī Pavītola aranžētās un ātri aizliegtās Imanta Kalniņa pirmās latviešu rokoperas "Ei, jūs tur!" fragmentiem, ko izpildīs toreizējie Liepājas teātra aktieri Ieva Akuratere un Juris Bartkevičs, tolaik apspiestā Mārtiņa Brauna "Vieglprātīgajiem ritmiem".

Pēc Pavītola atlaišanas no paša dibinātas grupas, viņš Valmieras pusē nodibināja grupu "Saime" (1983-1988) un turpina sociālu un nacionālpolitisku dziesmu rakstīšanu, līdz ar to reti tiekot populārajās ikgadējās "Mikrofona" aptaujās. Atmodas laikā liepājnieks dzejnieks Olafs Gūtmanis tieši Pavītolam uzdāvināja tekstus, un šie skaņdarbi tika spēlēti Latvijas Tautas frontes pasākumos, Pavītola dibinātās kapelas koncertos, taču tās darbība tiek pārtraukta pēc viena dalībnieka bojā ejas autokatastrofā.

Pavītols rakstījis mūziku gan Liepājas teātrim, gan Metalurgu Kultūras pils teātrim, pat Sarkankarogotās Baltijas flotes teātrim. Ar grupu "Līvi" viņš bijis "Liepājas dzintara", Kauņas un Viļņas festivālu laureāts, rakstījis mūziku Māra Čaklā "Kurzemes klade", autorvakariem Gētes institūtā, Rakstnieku savienībā, bet sācis ar Imanta Ziedoņa tekstiem, kur krājumam "Kā svece deg" līdz 1975.gadam pierakstīta mūzika vai katram dzejolim. Taču visslavenākā dziesma "Vairogi" (1972.g.) ar Vitauta Ļūdēna tekstu pēc aizlieguma 1982.gadā tikai pēc 14 gadiem - 1996.gadā - tika ierakstīta paša mājas studijā oriģinālajā grupas "Līvi" sastāvā.

Pavītola jubilejas koncerts "Lielais dzintars" sāksies plkst.19, bet biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)