Mencu filejas ražotne uzsāk otro darba sezonu

Projekta attīstītāja Latvijas Zvejas produktu ražotāju grupa (LZPRG), kurā apvienojušās 12 zvejniecības firmas, pārstāvis Igors Markuševskis "Kurzemes Vārdam" pastāstīja, ka pirmā darba sezona ražotnei bijusi tāds kā iešūpošanās gads, kad apgūtas iekārtas un apmācīti darbinieki. Viņš pauda cerību, ka šogad darbs būs krietni ražīgāks, lai gan tas atkarīgs no mencu nozvejas apjoma.
Laikraksts informē, ka galvenokārt mencu fileju eksportē uz Zviedriju un Poliju, savukārt saldētās brētliņas nonāk Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā, Krievijā un Igaunijā. Lielu daļu šo zivju realizē arī vietējā tirgū, jo pašmāju konservu ražotājiem pašlaik trūkst izejvielu. Kompleksā pašlaik nodarbināti 40 cilvēku. Ražotnē darbs ir sezonāls, jo vasarā – no 1 jūlija līdz 1.septembrim – ir mencu zvejas liegums.