Banner 980x90

Noderīgi padomi virtuves iekārtošanai

Veiksmīgi iekārtota virtuve nodrošina tās funkcionalitāti, ērtumu, mājīgumu un kārtības sajūtu. Kad viss sakārtots un nolikts tam paredzētajās vietās, ir iespējams virtuvi padarīt daudz pievilcīgāku. Izvēloties mēbeles un sadzīves tehniku, iespējams to padarīt funkcionālu un stilīgu, lai brīži, kas pavadīti virtuvē, būtu prieka pilni. Tieši tāpēc esam sagatavojuši dažus padomus, kas palīdzēs virtuvi padarīt funkcionālu, stilīgu un mājīgu, neatkarīgi no virtuves izmēra.

Krāsu saskaņa un vienots stils
Lai virtuve iegūtu labu kopskatu, ir vērts padomāt par krāsu saskaņu visā virtuvē un tās iekārtojumā. Un tas attiecas ne tikai uz mēbelēm vai sadzīves tehniku, bet arī uz virtuves sienām, griestiem un grīdu. Virtuvi var ieturēt vienā toņu gammā, bet krāsas var arī miksēt, iegūstot neatkārtojamu un unikālu izskatu. 

Arī vienots stils parūpēsies par to, lai virtuve izskatītos stilīgi. Saskaņojot mēbeles vienotā stilā, virtuve iegūs pabeigtības sajūtu un neradīs lētuma un prastuma iespaidu, un itin nemaz nav svarīgi, cik šīs mēbeles izmaksājušas. Virtuves stilu var pieskaņot arī visam pārējām mājokļa iekārtojumam;

Esošās telpas optimāla izmantošana
Neatkarīgi no virtuves izmēriem, esošā telpa jāizmanto optimāli. Pat mazas virtuves iespējams iekārtot funkcionāli, lai varētu virtuvē ievietot visu nepieciešamo. Katrs var atrast tieši savai virtuvei piemērotas virtuves mēbeles, piemēram, https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/virtuves-mebeles/virtuves, arī iebūvējamās mēbeles. Ja esošā telpa tiks izmantota optimāli, tad nebūs jasatraucas par to, ka virtuvē valdīs haoss, jo katrai lietai būs sava vieta;

Skapīši un plauktiņi uzglabāšanai
Iekārtojot virtuvi, jāaprēķina, cik daudz vietas vajadzēs dažādu lietu un virtuves piederumu uzglabāšanai. Tāpat jāizdomā, vai gribēsiet atvērtā tipa plauktus vai arī skapīšus, kuros uzglabāt traukus, katlus, pannas un citus virtuvē nepieciešamos piederumus. 

Ja plānos ir mainīt esošo virtuves iekārtu pret jaunu, ir vērts ierēķināt uzglabāšanai vairāk vietas nekā līdz šim, jo, iespējams, ar laiku nāks klāt arī jauni virtuves piederumi. Tāpēc būtu labi atstāt brīvu vietu nākotnes pirkumiem un vajadzībām;

Viss vajadzīgais pa rokai
Lai virtuve būtu funkcionāla un tajā būtu ērtāk darboties, gatavojot ēst, jāparūpējas, lai viss vajadzīgais vienmēr būtu pa rokai. Lai darba virsmai būtu ērti piekļūt un vienmēr pie rokas būtu nepieciešami piederumi, piemēram, naži un dēlītis, uz kura apstrādāt produktus. Tāpat jāparūpējas, lai viegla un ērta piekļūšana būtu ledusskapim, plītij un izlietnei. Šo kombināciju sauc par virtuves galveno trijstūri, uz kā balstās viss virtuves iekārtojums un arī tās funkcionalitāte.

Dekori kā īpašs akcents
Īpašu odziņu virtuvei var piešķirt dažādi dekori, piemēram, gleznas un skaisti uzglabāšanas trauki. Mūsdienās ļoti populārās arī kļuvušas uzlīmes, kas var atsvaidzināt jau esošās virtuves sienas vai mēbeles. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)