Banner 980x90

Piepūšamais baseins mājas pagalmā – kā izvēlēties piemērotāko

Vasaras svelmē bieži vien meklējam veldzējošāko ēnu, tomēr tas nav vienīgais veids, kā atvēsināties – savā mājas dārzā ikviens var izvietot ērtu piepūšamo baseinu. 

Piepūšamā baseina bonuss ir tā kopšanā un sezonalitātē, jo pēc karstās vasaras jūs varat to izpūst un novietot garāžā vai noliktavā līdz nākamajai vasaras sezonai. 

Ja esat apsvēris domu par mājas baseinu sev vai bērniem, tad šī raksta turpinājumā apskatīsim, kas būtu jāņem vērā un kā izvēlēties sev vispiemērotāko baseinu. 

Baseinu izmēri
Piepūšamais baseins ir lieliska alternatīva, ja jūsu mājas tuvumā neatrodas neviena ūdenstilpne, piemēram, upe, jūra vai ezers, kas karstās vasaras dienās dotu iespēju nopeldēties vai paplunčāties. Piepūšamais baseins arī neaizņem daudz vietas, tomēr galvenais, par ko vajadzētu padomāt pirms tā iegādes (uzzināt vairāk) – vai spēsiet nodrošināt apjomīgu ūdens piepildīšanu, ja baseins būs liels, vai arī kur to uzglabāsiet nesezonas laikā. Svarīgi ir arī tas, lai baseinam būtu vieta dārzā, it īpaši, ja nolemsiet par labu lielāka izmēra baseinam. 

Piepūšamo baseinu izmēri ir dažādi – sākot no 1,3 metriem diametrā līdz pat lielākiem karkasa baseiniem, kas var sasniegt arī 5,4 metrus. 
Mazie piepūšamie baseini ir lielākoties paredzēti bērniem – viņi labprāt tajos plunčājas, spēlējoties ar dažādām ūdensizturīgām rotaļlietām. 
Lielie baseini ir piemēroti gan pieaugušajiem, gan bērniem, kopā esot ar vecākiem. Tehniskajās specifikācijās jūs varat iepazīties ar informāciju par ieteicamo cilvēku skaitu baseinā, jo, kā jebkurai citai šāda tipa lietai, ir noteikts maksimālais svars. Pirms pirkšanas pārliecinieties, ka ieplānotā baseina izmantošana kopā ar visu ģimeni vai draugu kompāniju spēs to izturēt, citādāk arī baseins var pārplīst. 

Baseinu materiāli un veidi
Piepūšamie mājas baseini tiek iedalīti divās kategorijās – piepūšamie peldbaseini un baseini ar karkasu. Visbiežāk tiek pirkti piepūšamie baseini, jo tie ir gan lēti, gan arī viegli pārnēsājami, ja izlemjat, piemēram, to paņemt līdzi uz jūrmalu. 

Iegādājoties peldbaseinu ģimenē, kurā ir bērni, ir jādomā arī par drošību, tāpēc izvēlieties peldbaseinu, kas ir ražots no kvalitatīva izejmateriāla, kas neizraisa alerģijas.

Piepūšamais peldbaseins tiek izgatavots no PVC plastmasas. 

Karkasa baseini atšķiras no to materiāla, piemēram, stabilāks jeb izturīgāks baseins ir no tērauda trubu karkasa, ilgmūžīgāks peldbaseins būs no nerūsējoša cinkota tērauda.

Tērauda trubu karkasa peldbaseinu piedāvājumu klāstā ir divi veidi – apaļi vai taisnstūru formu. Savukārt nerūsējošā cinkotā tērauda peldbaseini var aiztaupīt raizes par sezonalitātes lietojumu – baseinu var atstāt pagalmā visu vasaru un rudeni, pat tad, kad ir slikti laikapstākļi. Šāds peldbaseins ir daudz kvalitatīvāks par citiem baseiniem, jo tas jūsu mājās var kalpot vairākas sezonas.

Baseina uzstādīšana
Piepūšamais baseins neprasa lielas pūles tā uzstādīšanā. Lai piepūstu baseinu, jums ir jāsagatavo gaisa sūknis, jāpagaida pāris minūšu, līdz baseins iegūst savu formu, un tad jāpiepilda ar ūdeni. Ūdens piepildīšanai varat izmantot dārza šļūteni vai citas alternatīvas, kas pieejamas. 

Baseina kopšana
Arī peldbaseini ir regulāri jākopj, lai tie kalpotu maksimāli ilgāku laiku, tāpēc, iegādājoties peldbaseinu, uzreiz iegādājieties attiecīgu baseina ķīmiju jeb aizsardzību no mikrobiem un baktērijām. Papildus sarūpējiet arī baseina pārsegu, lai laikā, kamēr to nelietojat, nesabirst lapas un gruži. 

Beidzot peldēšanas vai plunčāšanās sezonu kārtīgi ar lupatiņu izmazgājiet baseina rievas, tad rūpīgi izžāvējiet. Tas ir svarīgi, lai ziemas sezonā, baseinam stāvot, tas nesāktu pelēt un jaunajā vasarā tas nebūtu jāizmet ārā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)