Banner 980x90

Platforma "Mintos" sāk sadarbību ar nebanku kredītdevēju no Gruzijas "Lendo"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Savstarpējo aizdevumu platforma "Mintos" sākusi sadarbību ar nebanku kredītdevēju no Gruzijas "Lendo", kas "Mintos" platformā izvietos īstermiņa nenodrošinātus aizdevumus.

Paredzams, ka platformā izvietotie kredīti vidēji būs ap 100 eiro ar atmaksas termiņu 30 dienas. Aizdevumiem, kuriem atmaksa kavēsies 60 un vairāk dienas, "Lendo" piemēros atpirkšanas garantiju. Paredzams, ka vidējā neto gada atdeve šiem kredītiem būs 14%, informē "Mintos". "Lendo" paturēs vismaz 15% daļu katrā kredītā, kas izvietots "Mintos" platformā.

"Lendo" darbību sāka šogad. "Lendo" jau izveidojis 16 filiāles lielākajās Gruzijas pilsētās - Tbilisi, Batumi, Gori un Rustavi. Tās atrodas vietās ar intensīvu cilvēku plūsmu, piemēram, pie tirdzniecības centriem, netālu no metro un tirgiem. Iecerēts, ka nākamo trīs mēnešu laikā "Lendo" atvērs vēl vismaz 10 jaunas kredītu izsniegšanas vietas.

"Lendo" vadības komandai ir vairāk nekā 10 gadu pieredze banku nozarē dažādās vadošās pozīcijās. Visi līdz šim izsniegtie aizdevumi finansēti no "Lendo" pašu kapitāla vai īpašnieku aizdevumiem.

Tipiskākais "Lendo" klients ir Gruzijas iedzīvotājs vecumā no 26 līdz 45 gadiem ar vidējiem ienākumiem. Lai gan "Lendo" aizdevumus izsniedz internetā, pirmo kredītu var saņemt, tikai parakstot aizdevuma līgumu kādā no uzņēmuma filiālēm. Tas ļauj uzņēmumam gan labāk iepazīt klientus, gan samazināt krāpšanās riskus. Vērtējot kredīta pieteikumu, "Lendo" analizē publiskajās datubāzēs pieejamo informāciju - gan par klienta aktīvajām saistībām, gan kavētajiem aizdevumiem, ja tādi ir.

Savstarpējo aizdevumu platforma "Mintos" ir finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas darbību sāka 2015.gada janvārī Rīgā. "Mintos" saved kopā investorus ar nebanku kredītdevējiem, sniedzot iespēju gan privātpersonām, gan institucionālajiem investoriem finansēt nebanku kredītdevēju izsniegtus aizdevumus.

"Mintos" kredītu tirgum pievienojušies nebanku kredītdevēji, kas izsniedz aizdevumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Čehijā, Polijā un Gruzijā. "Mintos" platformu pašlaik aktīvi izmanto vairāk nekā 8700 investoru no vairāk nekā 40 pasaules valstīm. Pusotra gada laikā caur "Mintos" platformu finansēti kredīti vairāk nekā 45 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)