Banner 980x90

Rihards Zaļupe viesosies Liepājā ar solo programmu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu pārtraukuma komponists, sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe izveidojis savu otro solo programmu "Ziemas Atmosfēras" un 5.martā plkst.19.00 sniegs koncertu Liepājā, koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja "GeenRiver MUSIC" projektu direktore Sondra Zaļupe, pirmā koncertprogramma "Marimba Dance", kura tapa 2007.gadā guva panākumus un saņēma Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvu 2008 kategorijā "Gada debija". Šobrīd vairāki skaņdarbi no šīs programmas ir izdoti Amerikas Savienotajās valstīs, tiek spēlēti visā pasaulē, kā arī palīdzējuši izpildītājiem saņemt dažādas balvas un atzinības.

"Ziemas Atmosfēras" ir Riharda līdz šim personīgākais, varētu pat teikt, intīmākais projekts. Komponists ir radījis skaņdarbus, kas pašam asociējas ar mazliet drūmo, pārdomām pilno Ziemas laiku. Mūzika atklāj komponista pārdomas arī par globāliem jautājumiem, kā arī apvieno divus no viņa iemīļotākajiem žanriem - akadēmiskā mūzika un filmu mūzika.

Koncertprogramma sastāv no divām daļām: Pirmā daļa – akustiskā marimbas solo programma ar tieši šim projektam radītiem Riharda Zaļupes skaņdarbiem. Tā simbolizē ziemas noskaņas, kas komponistam asociējas ar tradicionālo ziemas saulgriežu klasiskās mūzikas repertuāru.

Savukārt koncerta otrā daļa klausītāju aizved mazliet meditatīvā ceļojumā, kuru veido īpaši sagatavots cikls marimbai, perkusijām un elektronikai, apvienojot tradicionālās latviešu tautas dziesmu melodijas, kā arī īpaši šim projektam izveidotus tekstus.

"Ziemas Atmosfēras" mini tūre jau ar pavisam pavasarīgu noskaņu, atmiņām par ziemas sajūtām noslēgsies 12.martā Rīgā Lielajā Ģildē.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)