Banner 980x90

Saules paneļu ražotājs "Baltic Solar Factory" iegūst Liepajas SEZ kapitālsabiedrības statusu

Liepāja, 23.marts, LETA. Saules paneļu ražotājs "Baltic Solar Factory" ieguvis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statusu, Rietumu Radio informēja LSEZ sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Lēmumu piešķirt minētajam uzņēmumam šādu statusu pieņēmusi Liepājas SEZ valde, izvērtējot kapitālsabiedrības atbilstību noteiktajām prasībām, iesniegtos dokumentus un biznesa plānu.

Uzņēmumam ir iznomātas telpas Liepājas Biznesa centrā, Kapsēdes ielā, un plānots jau šogad radīt desmit jaunas darba vietas, bet turpmākajos gados darbavietu skaitu palielināt līdz 30.

"Baltic Solar Factory" plāno attīstīt saules enerģijas elektropaneļu ražotni, kas Latvijas tirgū ir samērā jauns produkts. Kā iepriekš norādīja "Baltic Solar Factory" pārstāvis Kristaps Stepanovs, ir svarīgi veicināt Latvijas enerģētisko neatkarību. "Pateicoties Liepājas SEZ pārvaldes un vietējās pašvaldības ieinteresētībai, veicināsim tautsaimniecības attīstību gan reģionālā, gan ilgtermiņā arī nacionālā līmenī," solīja Stepanovs.

"Baltic Solar Factory" ir 2016.gadā dibināts Latvijas uzņēmums, kurš attīsta atjaunojamās enerģijas ražošanas projektus. "Baltic Solar Factory", izpētot labāko Eiropas praksi un Latvijas potenciālu, Liepājā plāno atvērt pirmo saules elektropaneļu rūpnīcu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro.

51% "Baltic Solar Factory" kapitāla daļu pieder Svetlanai Balahanovai, bet 49% Stepanovam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)