Banner 980x90

Sesks cerīgi raugās uz "Vienotības" spēju mobilizēties kopīgam darbam Kučinska valdībā

Foto: www.liepaja.lv
Foto: www.liepaja.lv

Tas, vai partija "Vienotība" strādās jaunveidojamajā Māra Kučinska (ZZS) valdībā, būs atkarīgs no "Vienotības" spējas saņemties un mobilizēties kopīgam darbam, aģentūrai LETA savu viedokli pauda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), norādot, ka viņš uz to raugās cerīgi.

"Cerams, ka "Vienotība" spēs saņemties un mobilizēties kopīgam darbam. Es uz to raugos cerīgi. "Vienotībā" ir daudz pragmatiski domājošu cilvēku, kuri, domājams, nenostāsies apvainoto cilvēku pozīcijā, bet gan izrādīs vēlmi sadarboties," atzina Sesks. Viņš prognozēja, ka Kučinskim izdosies izveidot valdību, kurā darbosies līdzšinējās trīs koalīcijas partijas - ZZS, "Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

"Ja "Vienotība" spēs mobilizēties, tad paliks esošā koalīcija, bet ja nē, tad būs kādas izmaiņas," prognozēja Sesks.

Liepājas mērs arī pauda viedokli, ka pēc ieilgušās pauzes jaunās valdības veidošanā ZZS pieņēmusi pareizu lēmumu, premjera amatam izvirzot Kučinski, kurš ir arī Liepājas partijas biedrs.

Kā galvenās Kučinska priekšrocības Sesks minēja viņa pieredzi Latvijas Lielo pilsētu asociācijā, Saeimā, kā arī pašvaldības vadītāja un pašvaldību lietu ministra amatā.

"Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera ir pateikusi, ka atbalsta Kučinski - arī tas ir labs signāls," uzsvēra Sesks. Viņš arī pauda viedokli, ka Kučinskis, savulaik vadot Valmieras pašvaldību, ir ielicis stabilu pamatu, kas tagad rezultējas dinamiskā pilsētas attīstībā. Liepājas mērs arī norādīja uz Latvijas kaimiņvalstu - Igaunijas un Lietuvas - pieredzi, kad, pilsētu mēriem kļūstot par valdības vadītājiem, valsts mērogā īstenotas veiksmīgas reformas.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības nominēto premjera amata kandidātu Kučinski nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt skaidrojumu, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Kučinski. Kučinskis ir nosūtījis oficiālu uzaicinājumu partijai "Vienotība" uz sarunām pirmdien, 18.janvārī, par Ministru kabineta veidošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)